Clients:

LOC+ Hardenberg

Website:

http://www.loc-hardenberg.nl

Skills:

Illustrator, InDesign

Project description

Tijdens mijn derde jaars stageperiode bij Jan Ontwerpt heb ik samen met mijn collega voor de klant LOC+ Hardenberg mogen werken. We hebben de opdracht gekregen een ontwerp te maken voor op één van de lange en kale muren in de parkeergarage. Het moest voor de bezoekers van de parkeergarage duidelijker worden wat de richting is naar de uitgang en er moest een minder kille sfeer hangen.

Eerst hebben we een onderzoek gedaan naar parkeergarages, een plan bedacht en verschillende schetsen gemaakt. Daarna hebben we onze ideeën verwerkt in een stappenplan. In het begin van het project hebben we een ochtend foto’s gemaakt in de parkeergarage van de personen die er gebruik van maken. Denk aan mensen die onderweg zijn naar hun werk in het centrum, leraar zijn op één van de scholen die gevestigd zijn binnen het LOC+ of haar leerlingen en bezoekers van de bibliotheek. De silhouetten van deze mensen hebben we bewerkt in Illustrator. De volgende stap in het plan was een werktekening maken van de gehele muur.

Toen we met het ontwerp, ons verhaal en het uiteindelijke ontwerp naar de directie van het LOC+ zijn gegaan en toestemming hebben gekregen is het uitvoeren van start gegaan. We hebben de silhouetten 1:1 laten printen en plotten op folie. Deze zijn op de muur geplakt waarna de schilders de hele muur aqua-groen hebben geschilderd. Toen dit droog was en het folie van de muur is gehaald bleven er witte silhouetten over op de verder geschilderde muur. Een geweldig resultaat waardoor de kille sfeer in de  parkeergarage geheel verdwenen is. Bovendien geven de silhouetten de looprichting aan naar de uitgang waardoor mensen onbewust deze looprichting aanhouden, ze lopen mee in de stroom. Een mooi en geslaagd project waarvan je het resultaat kunt bekijken in het LOC+ Hardenberg.